MINORS COTTAGE

Project Info

Project Description

The clients had bought this house as their final home. With this in mind and the fact that they have guests regularly stay with them, the extension was designed to cater for visiting friends and family. The design gives both the guests and owners their own private space as well as having a large communal living area.

The clients wanted the extension to be sympathetic to the heritage character of the surrounding neighborhood as well as to continue the period charm internally. The first floor extension had to comply with a heritage overlay and with constant communication with the council, the perfect design came to fruition.

The first floor is an elegant and spacious layout which includes a master bedroom with two walk in robes, second bedroom, bathroom with separate WC and linen press. The build also included demolishing the dark overcrowded master suite at the rear and redesigning the area to create a spacious open plan living dining room with an adjoining alfresco area and a small but much needed backyard.

As well as renovating the laundry and downstairs ensuite with period charm. The windows in the downstairs master bedroom were replaced and glazed with leadlight to match existing panels and was then carried through the rest through the extension giving further charm to the home whilst protecting the client and neighbors privacy.

You are donating to : 21 32123 1
How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
TOP